Ingrediente
- 100ml oțet de vin alb
- 100ml vin alb
- 1 ardei iute
- 2 crenguțe de cimbru
- 2 foi de dafin
- 1 crenguță de rozmarin
- 10 boabe de piper negru
- 50g zahăr
- 1 linguriță sare
- 4 căței de usturoi
- 2 semințe de anason(opțional)
- 400g dovleac plăcintar
Pași
1. Tăiem dovleacul în bucăți de 2cm.
2. Punem la fiert vinul, oțetul, zahărul, sarea, usturoiul și condimentele. Le fierbem în jur de 2-3 minute.
3. Adăugăm dovleacul și mai fierbem totul 3 minute.
4. Punem toată combinția într-un borcan de 500g, cât este încă fierbinte. Lăsăm dovleacul la răcit apoi îl introducem în frigider pentru o săptămână, după care poate fi consumat cu preparate din carne, cu tocănițe, orez etc.
Poftă bună!!!
Comentarii recente