Ingrediente pentru aluat
- 3 banane bine coapte
- 150g făină
- 150ml lapte
- 50g unt topit
- 1 ou
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- un praf de sare
- 1 lingură zahăr
- ulei pentru uns tigaia
Ingrediente pentru topping
- 1 banană
- câteva căpșuni
- 100g ciocolată
Pași
1. Într-un bol încăpător punem toate ingredientele: bananele curățate de coajă, zahărul, sarea, praful de cipt, scorțișoara, oul și laptele.
2. Cu ajutorul unui blender de mână mixăm totul. La final aluatul trebuie să fie ca o smântână groasă. În comparație cu clătitele obișnuite acest aluat este mai gros.
3. Punem la încins o tigaie antiaderentă. Când aceasta este încinsă adăugăm câteva picături de ulei după care cu ajutorul unui polonic turnăm aluatul. Tot cu polonicul întindem aluatul, trebuie să obținem o clătită cu diametrul de 10-11cm.
4. În momentul în care apar bule care apoi se sparg întoarcem clătitele și le mai prăjim 1-2 minute.
5. Clătitele se servesc cu ciocolată topită și felii de banană, căpșuni.
Poftă bună!!!
0 Comments